Trenger jeg en nettside? – 5 grunner til hvorfor

Det å ha en nettside blir egentlig bare viktigere og viktigere. Aldri før har så mange vært på nett, og da er det viktig at du også er der.

For å ikke bli hengende bak i konkurransen som er der ute i dag så er det ekstremt viktig å ha en sterk tilstedeværelse på nett. Det er vel egentlig ikke et spørsmål engang, men la oss snakke om det. Jeg snakker ikke om å ha en nettside som er laget ut fra en ferdig mal og som ikke er tilpasset din virksomhet, men heller en gjennomtenkt og optimalisert markedsstrategi som inkluderer nettside og ikke minst sosiale medier.  

Det er kanskje lett å tenke at man kan holde på litt til uten en nettside, eller at den siden en fetter laget for noen år tilbake fortsatt gir deg konverteringer så det suser, men jeg utfordrer deg til å revurdere. 

Å ha en god nettside er lønnsomt for alle, og for noen er det rett og slett en nødvendighet for å overleve. En dårlig nettside kan virke mot sin hensikt – jeg ser det stadig vekk. Jeg har et spisested i første etasje der jeg bor. De har en nettside det er ganske så vanskelig å få tillit til – ikke engang åpningstidene som kommer på Google stemmer. Det er faktisk ikke så veldig mye som skal til før tilstedeværelsen deres på nett hadde vært mange hakk bedre. Strengt tatt så burde jeg vel tusle ned trappene for å ta en prat.

1. Et digitalt visittkort

Undersøkelser viser at én av fem nordmenn bruker mobilen mellom fem og åtte timer om dagen. Jeg tviler dog på at de fleste av de timene blir brukt på å google billigste rørlegger i nærområdet, men hvis man klarer å plukke opp noen av de søkene som blir gjort så er det brått veldig lønnsomt.  

En nettside kan fungere som et visittkort på den måten at man kan bruke siden til å finne for eksempel kontaktinformasjon, navn på ansatte og hvilke tjenester som blir levert. 

2. En søkemotor må kunne finne deg

Hvis du ikke har en nettside så blir det som å leke gjemsel med Google, og du taper faktisk uansett – det er helt umulig for Google å finne deg. Veldig mange av de opplevelsene vi har på nett starter med en søkemotor – for å være mer nøyaktig så starter 93% av dem på denne måten. Ikke nok med det, så godt som halvparten av disse søkene er lokale.

Nå begynner det altså kanskje å bli litt mer kritisk å få byttet ut den nettsiden fetteren din laget for en stund siden – hvis han ikke har gjort SEO da.

3. For å bygge troverdighet

Når det kommer til å overtale kunder til å kjøpe noe så er førsteinntrykket ekstremt viktig. De fleste sørger nok for å ha det rent og ryddig når de får kunder på besøk, men hvis besøket finner sted på nett så er det kanskje lettere å glemme å freshe opp “lokalet”.

Hele 57% svarte i en undersøkelse at de ikke vil anbefale en bedrift med en nettside som ikke er optimalisert for mobil. Jeg merker meg at ordet “optimalisert” blir brukt om og om igjen, og det er ikke uten grunn. Nå må altså nettsider være optimalisert for både søkemotor og mobil.

4. Åpen 24/7

Det fine med en nettside er at den er åpen 24 timer i døgnet. Selv om du til vanlig stenger dørene klokka 16 forblir nettsiden åpen. Dette gir kunder mulighet til å finne ut av det de lurer på eller kjøpe noe når de sitter hjemme og ikke lenger er på jobb de heller. 

5. Konkurrentene dine har nok en nettside

En siste grunn til å ville være på nett er at konkurrentene dine høyst sannsynlig er det. En undersøkelse viste at 36% av de små bedriftene som ble spurt ikke hadde en nettside. Det vil altså si at 64% har en nettside, og hvis konkurrentene dine inngår i de 64% prosentene så er de allerede et steg foran deg.

Konklusjon

Det er ganske så trygt å konkludere med at man bør ha en nettside. En nettside trenger heller ikke å koste skjorta, men det er viktig at den blir laget på en ordentlig måte. Hvis ikke risikerer man å miste troverdighet og heller ikke bli funnet av søkemotorer. Det siste man vil er å bli sittende i en posisjon der ingen tør å røre nettstedet ditt og Google ikke har en sjanse til å finne gjemmestedet ditt. 

Sist – men ikke minst – tusen takk for at du tok deg tid til å lese dette innlegget!

Ofte stilte spørsmål

Holder det med en nettside man har laget selv?

Ja, for enkelte vil det nok holde med å lage nettsiden selv med for eksempel en nettsidebygger, men det er neppe helt optimalt. Ønsker man å optimalisere nettsiden for konverteringer og salg kommer det godt med å ha en helt skreddersydd nettside. Klarer du å lage en egen nettside fra bunnen av er det ingenting i veien med å gjøre det. Dersom du ikke har erfaring med det, anbefaler vi å ta kontakt for et uforpliktende pristilbud.

Trenger jeg en nettside eller en nettbutikk?

Om du trenger en nettside eller en nettbutikk kommer helt an på bedriften din. De fleste trenger bare en nettside, men for noen er det greit å få integrert en betalingsløsning for å sikre flere salg.

Relevante innlegg